Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Έγινε η αρχή

Επιτέλους 2 χρόνια και 2 μήνες μετά το χαμό του Στέλιου έγινε η αρχή στη μεγάλη μάχη για δικαίωση. Στις 29 Σεπτεμβρίου στο Πρωτοδικείο Χίου, συγγενείς και φίλοι του Στέλιου μαζευτήκαμε για να κάνουμε όλοι μαζί το πρώτο βήμα σε αυτή τη μακρά διαδικασία που έχουμε μπροστά μας.

Ο αριθμός πρωτοκόλλου ήταν μεγάλος αλλά οι υποθέσεις διαδικάζονταν σχετικά γρήγορα και αυτό μας δημιούργησε μια κάποια ελπίδα οτι μπορεί η δίκη να γίνει την ίδια ημέρα, αλλά τελικά δε πρόλαβε και πήρε αναβολή όπως αναμενόταν.

Κατά το απόγευμα μερικόι φίλοι του Στέλιου επισκεφτήκαμε ξανά το σημείο της τραγωδίας στη Βολισσό και ανανεώσαμε το μήνυμα μνήμης που είναι γραμμένο στην αριστερή μεριά του ψαρολίμανου. Στη συνέχεια καθήσαμε στην άκρη του λιμανιού και χωρίς να μιλάμε πολύ (άλλωστε οι λέξεις δεν έβγαιναν εύκολα), συνειδητοποιήσαμε οτι όλοι είχαμε την ίδια ιδέα.. να βουτήξουμε για να βρεθούμε όσο πιο κοντά στο Στέλιο μπορουμε.. και το κάναμε!

Και όσο δύσκολη και τρομακτική απόφαση κι'αν ήταν, τελικά αποδείχθηκε εξιλεωτική για όλους μας... Ο Στέλιος ήθελε να ξορκίζουμε και να ξέπερναμε τους φόβους μας, και αυτο καναμε.

Η 2η πράξη θα παιχτεί στις 19 Ιανουαρίου, ημέρα Πέμπτη. Το οτι η δικάσιμος ορίσθηκε σχετικά σύντομα μας δίνει την ελπίδα ο δρόμος να μην είναι πολύ μακρύς ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου