Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

3η προσπάθεια δικαίωσης

Για μια ακόμη φορά οι φίλοι του Στέλιου θα μαζευτούμε μαζί με την οικογένεια τη Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στο Πρωτοδικείο Χίου ελπίζοντας οτι θα αποδοθούν επιτέλους ευθύνες για τον άδικο χαμό του φίλου μας. Μόνο έτσι μπορεί να δοθεί ένα τέλος σ’αυτή τη πληγή που μένει ανοιχτή 3 χρόνια. 

Το μόνο που ζητάμε είναι τα αυτονόητα: την αποκάλυψη της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης στον ασυνείδητο που στέρησε έναν τόσο πολύτιμο άνθρωπο από τόσους πολλούς. Ο Στέλιος ξέρουμε οτι δε ξαναγυρίζει, αλλά εμείς όσο ζούμε θα τον τιμάμε με τις πράξεις μας και θα κάνουμε αυτό που θα έκανε και εκείνος στη δικιά μας θέση: Θα παλεύουμε με αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος για την αποκάλυψη της αλήθειας και την απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης.

Η 20 Σεπτεμβρίου είναι πολύ σημαντική γιατί ευελπιστούμε οτι μετά απο 2 αναβολές η δίκη επιτέλους θα ξεκινήσει – αλλά και 20 αναβολές ακόμα να πάρει εμείς πάλι εκεί θα είμαστε, ακόμα πιο πικραμένοι και διψασμένοι για δικαίωση. Ήδη θεωρούμε οτι 3 χρόνια είναι πολλά και παρατείνουν το πόνο ο οποίος είναι απο μόνος του αβάσταχτος. Είναι πραγματικά τόσο πολύπλοκη η αποκάλυψη της αλήθειας; Γιατί εμάς μας φαίνεται οτι η αλήθεια είναι πεντακάθαρη και μας κοιτάει στα μάτια 3 χρόνια τωρα...

Για όσους θέλουν να παρευρεθούν υπάρχει καράβι απο Πειραιά Τετάρτη βράδυ στις 9μμ που φτάνει στη Χίο τη Πέμπτη πρωί στις 6πμ και το κόστος σε τετράκλινη καμπίνα είναι προς το παρών 60 Ευρώ. Επίσης υπάρχει και αεροπλάνο με 90 Ευρώ, αλλά χρειάζεται και μεταφορά από το αεροδρόμιο προς τη χώρα της Χίου. Η δίκη αφού ξεκινήσει ενδέχεται να συνεχιστεί και τη Παρασκευή.

Τέλος να πούμε οτι έχει συσταθεί κοινό ταμείο που μπορεί να συνεισφέρει σε όσους θέλουν να έρθουν αλλά έχουν πρόβλημα με το οικονομικό.

Γιατί όλα αυτά; Γιατί και αυτός το ίδιο θα έκανε για μας, και ακόμα περισσότερα.

2 σχόλια:

 1. Νεα ημερομηνία εξέτασης της υπόθεσης η Δευτέρα 1/10/2012.

  Όλοι μας εκει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σημερα 12/10/12 μία ακόμα ημέρα αγωνα και αγωνίας για την υπόθεση του αδικου χαμού του φίλου μας Στελιου Ξυδάκη.

   Διαγραφή